Reittikuvaus

Reitti on muutamia lisäpolkuja lukuun ottamatta lähes identtinen aiempien vuosien kehuja keränneen reitin kanssa ja soveltuukin mainiosti niin vasta harrastustaan aloitteleville pyöräilijöille ja kaikentyyppisille maastopyörille. Tiedossa on ihka oikeaa maastoajoa Rajamäen parhailla poluilla. Reitin korkeuseroilla ei juurikaan juhlita, mutta salamannopeat hiekkatiepätkät, kivikkojumpat sekä käärmeen lailla kiemurtelevat kangaspolut pitävät huolen siitä, että jokaisella on hymy herkässä päivän lopuksi.

Huom. Vaikka tapahtuman kärki ajaakin kilpaa pisteitä metsästäen, niin tapahtuma ja reitti soveltuvat mainiosti myös vasta harrastustaan aloitteleville pyöräilijöille ja reitti on ajettavissa kaikentyyppisillä maastopyörillä. Mukaan voi siis lähteä nauttimaan vain mukavasta ja hyvin merkitystä reitistä, sekä huoltopisteiden tarjonnasta ja kilpailun jälkeisestä lounaasta ja uimahallin palveluista. 

MTB Minimaraton 10/20km:

Pääosin ulkoilureittiä ja helppoa/nopeaa polkua. Minimaratonilla 10/20km saa olla huoltaja mukana. 20km reitti U15 sarjassa ajaa 10km reitin kahteen kertaan.

MTB Minimaraton 2km:

Perheen pienimpien reitti koostuu viidestä noin 400m mittaisesta kierroksesta. Kierros on sijoitettu tapahtuma-alueelle ja koostuu hyväpintaisesta ulkoilureitistä, nurmikko-osuuksista ja muutamasta hieman teknisemmästä kohdasta. Vanhemman/huoltajan on helppo seurata reittiä kilpailukeskuksesta käsin / halutessaan juosta rinnalla mukana. Tämä reitti ei vaadi maastopyörää, vaan soveltuu kaikenlaisille pyörille.

Huollon ohjeet:

Järjestäjä suosittelee ulkopuolista huoltoa maali-alueen huoltoalueella ylimääräisen autoliikenteen välttämiseksi.

Ajo-ohje kierroksen puolivälin huoltoon. Huoltoon ajettava oheiseen karttaan merkittyä reittiä;
Herustentie-Tirmuntie-Kolpakontie.
Ajoreitti ylittää kilpailureitin kahdesti mäen harjanteella ja erityistä varovaisuutta on noudatettava huoltoon ja sieltä pois ajettaessa.

Kielletty alue pyöräilijöille

Kuvan karttaan merkitty punaisella kielletyt alueet. Sininen viiva on vanhaa kiellettyä polkua. Merkityllä alueella pyöräily on kielletty. Vaihtoehtoinen reitti on merkitty vihreällä. Tämä uusi reitti ollut käytössä jo aiempina vuosina, mutta alueen suurimman maanomistajan pyyntö joten muistutamme vielä asiasta.